Årets loppistur med gänget -del 1

Enligt traditionen så brukar vi vara ett gäng retrobloggare som åker på en loppistur i juli som varar några dagar, en helt fantastiskt rolig idé som vi fick för några år sedan. I år blev vi tyvärr några färre på den årliga loppisturen då två av gänget var tvungna att tacka nej av olika orsaker.

Turen detta år började i Uppsala, medan oturen började i Sandviken där min bil började hacka, vilket gjorde att vi var tvungna att hyra en bil som ersättare.  Jag hade räknat med gott om utrymme,  men tyvärr fanns bara vilar med begränsat bagageutrymme, vilket kom att innebära hård reglering av mängden  kommande inköp under resan och krav på optimal ompackning varje dag 🙂

Nåväl,  vi inledde turen med att hämta upp 3 av deltagarna på Uppsala resecentrum, sedan bar det av mot Myrorna i Boländerna, en ganska stor butik som nyligen öppnat. Vi hittade en del grejer, men det var dyrt som vanligt på Myrorna,  med humanare priser hade jag nog köpt mer än de små Refflafat som jag lämnade butiken med…även några av de andra köpte lite, men det får ni läsa vidare om hos mina vänner 😉

I Uppsala besökte vi några ställen till, Helping Hand på samma industriområde, båda kedjornas centrumbutiker, två källarloppisar, antikbutiken Presenta, som tyvärr var semesterstängd och den fina Söders gammalt och nytt med ett lika gediget som fullproppat utbud av glas, porslin och keramik som en bosättningsaffär på 50-talet.

image
Helping Hand i Boländerna

image
Till salu, en liten serveringsvagn, 750 kr.

image
Presenta i Uppsala. ..
image
…mycket fint att titta på i fönstret…synd att det var semesterstängt!

image
Ett ”kunde”-köp i en källarloppis, 70 kr, men var skulle den få plats??? Nä, vi fick lämna den tyvärr. ..

Vi spenderade ganska lång tid på Söders gammalt och nytt, kollade minsta vrå efter fynd, priserna var ju väl tilltagna överlag, men om man väljer att fokusera på kvalitet så är det helt klart möjligt att hitta bra grejer! Till slut då bestämde jag mig för en prisvärd Rörstrandskopp som jag ska visa senare.
image
Stället flödade av keramik, underbart att se!
image

image

image
Femtiotalsjakten spanar efter saknade dekorer av Helmer Ringström.

Efter vårt Uppsala-besök så drog vi mot Enköping för att besöka Lata Pigan i Vela som jag länge velat se, många är ni som varit där och som visat bilder! På vägen stoppade vi på några vägkantsloppisar, dock utan lycka för min del.

image

image
image
image

Damen som driver Lata Pigan är väldigt trevlig och har ju verkligen lyckats dra ihop ett utomordentligt utbud av framför allt porslin och textilier, både i form tyger och kläder, men det fanns en del annat också, så jag rekommenderar verkligen ett besök!

image

Jag fyndade en hel del där, både glas och porslin, mer om det kommer senare 🙂

Efter besöket drog vi till Enköpings station och det närbelägna konditori Drott, som med sin fantastiskt enkla men fina originalinredning och sitt klassiska utbud av mackor och kondisbitar är en pärla bland småstadens kaféer.

image

image

image

Tiden för loppande hade runnit ut eftersom klockan närmade sig 19-tiden innan vi lämnade konditoriet, så den första dagen på loppisrundan var på väg mot sitt slut, så vi styrde kosan mot Bergslagen och Lindesberg där vi skulle övernatta på Lindesbergs stadshotell med vandrarhem. Vägen med massor av skyltar bådade gott inför nästa dag då vi skulle åka samma rutt tillbaka innan vi skulle svänga av mot Örebro 🙂
image
Natthimmel i Lindesberg…

Fredagens bravader kommer i nästa inlägg från resan, stay tuned!

8 svar på ”Årets loppistur med gänget -del 1

  1. Jag besökte Lata Pigan för många år sedan. Jag köpte ett par svarta 50-talsljusstakar som jag dessvärre glömde (!) kvar i butiken. Vilken lycka då jag kom hem till Umeå igen och fann ljusstakarna i ett paket brevlådan. Det är sånt man minns. Tack, Lata Pigan!

  2. Nu blir jag nyfiken, Vad köpte du hos ”Lata Pigan”? Har varit där några gånger, svårt att göra fynd i prisväg men underbara saker har hon =)

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.